Covid-19 Begeleiding We zijn inmiddels alweer een aardige tijd in de ban van het coronavirus en de ervaring is dat het iedereen op een andere manier treft.

Er zijn mensen die erg ziek worden van het virus, maar er zijn gelukkig ook heel veel mensen met milde klachten die vaak het virus doorlopen zonder dat ze dit door hebben of weer redelijk goed opknappen.

Dat Covid-19 impact heeft op ons leven dat is ons inmiddels wel duidelijk geworden, want hoe ga je hier nu mee om als je beperkter bent geworden in het dagelijks leven door covid-19. Dit is wat veel mensen treft en waar gelukkig ook begeleiding voor is, want voor de verwerking is het belangrijk om dit een plekje te geven of een manier te vinden om hiermee om te gaan, zodat je weer stappen in de goede richting kan zetten en je het dagelijks leven weer voor zover mogelijk op kan pakken.
Voeding Mensen ervaren dat ze lang erg moe blijven en dat spierkracht in rap tempo afneemt en daarom is goede voeding erg belangrijk om weer op krachten te komen. Energierijke en eiwitrijke voeding hebben we nodig bij alles wat we doen en zijn nodig om je verloren spierkracht weer zoveel mogelijk op peil te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor ons lichaam. Mocht het zo zijn dat eten nog moeilijk is omdat je last hebt van geur en/of smaakverlies, probeer dan kleinere porties verdeeld over de dag te eten.

Maar waar zitten die eiwitten nu in en wat kan je het beste eten. Hieronder een overzicht om je een klein beetje op weg te helpen.
  • Eet volle producten in plaats van halfvolle of magere producten.
  • Gebruik liever geen lightproducten, vetarme producten en zoetstoffen.
  • Probeer meer margarine of roomboter op brood.
  • Ongeklopte slagroom of room kan je toevoegen aan koffie, melk, chocolademelk, karnemelk, vla, yoghurt ( skyr, lindahls kvarg, almhof ), kwark, pap, milkshake, gebonden soep, saus, groente en aardappelpuree.
  • Energierijke tussendoortjes zoet en hartig, bijv mars, snickers, gevulde koek, plak cake, stroopwafel, ontbijtkoek met margarine, chips, nootjes of kaaskoekjes, noten en pinda’s, paté, blokje kaas of worst, vlees of vis.
  • Je kan dubbel beleg gebruiken zoals kaas en vleeswaren.
  • Dierlijke en plantaardige bronnen van eiwit, vlees , dus kipfilet, vis, gevogelte, melk ( producten ), kaas en eieren, rijst, pasta, peulvruchten, noten.
Mocht je vragen hebben over bovenstaande, neem dan gerust contact met mij op info@passievoorzorgleerdam.nl